Војска Србије неће бити нијеми посматрач на сјеверу Космета

Срна
Војска Србије неће бити нијеми посматрач на сјеверу Космета

Београд - Војска Србије упозорила је команду Кфора да неће бити само нијеми посматрач уколико на сјеверу Косова и Метохије дође до угрожавања безбједности српског становништва, пишу "Вечерње новости".

"Команди међународних снага у Приштини у више наврата јасно смо ставили до знања да су обавезни да одржавају ред и мир и воде рачуна о безбедносној ситуацији српског народа. Наша порука била је да се било какво насиље над Србима, по угледу на погром 2004. године, неће дозволити", рекао је саговорник листа из војног врха.


"Новости" додају да у Београду постоји снажна воља да у случају ескалације насиља у покрајини заштити свој народ и да то није новост за међународне снаге у Приштини, као и да је војни врх Србије о својој ријешености да обезбиједи сигурност својих грађана редовно обавјештавао и све претходне команданте Кфора.

У тексту се наводи да ово упозорење Београда посебно добија на значају у вријеме појачаних напетости изазваних атентатом на Оливера Ивановића, али и политичких и безбједносних напетости на Косову.

"Ових турбуленција није поштеђен ни Кфор, који чини једину легитимну војску у покрајини", напомиње се у тексту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана