Vatra hara zapadnom Srbijom, bukti više od 50 požara

Agencije
Vatra hara zapadnom Srbijom, bukti više od 50 požara

Beograd - Na području Zlatiborskog okruga od jutros je izbilo više od 50 požara, a vatrogasci imaju posla i na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice.

Požare je uglavnom izazvalo varničenje žica na niskonaponskoj mreži, uslijed jakog vjetra koji duva od podne.

Na području Zlatibora ugrožene su i neke kuće, a najkritičnije je na području Arilja, gdje se jedan požar proširio i sa teritorije Bosne i Hercegovine, javlja Glas zapadne Srbije.

Varničenje žica na niskonaponskoj mreži uzrok je i više požara na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice gdje vatrogasci imaju pune ruke posla.

Vatra se u nekim mjestima približila i kućama, a na terenu su svo ljudstvo i mehanizacija.

Više požara izbilo je na nekoliko lokacija u Ivanjici, gdje pored vatrogasaca požare gase i građani.

"U mestu Lučka reka gore pašnjaci, malinjaci i voćnjaci. Vetar je toliko bio jak da se plamen u roku od nekoliko sekundi širio i do 30 metara", rekao je za Glas zapadne Srbije zamjenik predsjednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Prema njegovim riječima, taj požar je lokalizovan. U pomoć vatrogascima su pritekli i radnici javnih preduzeća i mještani, a jedan policajac je povređen.

Požari su izbili i na Gradini, Cerovi, kao i na Goliji. U mjestu Bele vode izgorela je štala.

Jak olujni vjetar praćen kišom za samo desetak minuta zahvatio je Šabac, Novi Sad, Rumu i Sremsku Mitrovicu. Nevrijeme sa kišom pogodilo je i Beogra, a među povređenima je i jedno dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana