Ватра хара западном Србијом, букти више од 50 пожара

Агенције
Ватра хара западном Србијом, букти више од 50 пожара

Београд - На подручју Златиборског округа од јутрос је избило више од 50 пожара, а ватрогасци имају посла и на подручју Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице.

Пожаре је углавном изазвало варничење жица на нисконапонској мрежи, услијед јаког вјетра који дува од подне.

На подручју Златибора угрожене су и неке куће, а најкритичније је на подручју Ариља, гдје се један пожар проширио и са територије Босне и Херцеговине, јавља Глас западне Србије.

Варничење жица на нисконапонској мрежи узрок је и више пожара на подручју Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице гдје ватрогасци имају пуне руке посла.

Ватра се у неким мјестима приближила и кућама, а на терену су сво људство и механизација.

Више пожара избило је на неколико локација у Ивањици, гдје поред ватрогасаца пожаре гасе и грађани.

"У месту Лучка река горе пашњаци, малињаци и воћњаци. Ветар је толико био јак да се пламен у року од неколико секунди ширио и до 30 метара", рекао је за Глас западне Србије замјеник предсједника општине Ивањица Момчило Митровић.

Према његовим ријечима, тај пожар је локализован. У помоћ ватрогасцима су притекли и радници јавних предузећа и мјештани, а један полицајац је повређен.

Пожари су избили и на Градини, Церови, као и на Голији. У мјесту Беле воде изгорела је штала.

Јак олујни вјетар праћен кишом за само десетак минута захватио је Шабац, Нови Сад, Руму и Сремску Митровицу. Невријеме са кишом погодило је и Београ, а међу повређенима је и једно дијете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана