Ukradeno više od dva kilometra zaštitne ograde na autoputu

Srna
Ukradeno više od dva kilometra zaštitne ograde na autoputu

Beograd - Na dionici novog auto-puta Niš–Dimitrovgrad, od Jelašnice do Bancareva, koja je završena ali još nije puštena u saobraćaj, ukradeno je više od dva kilometra zaštitne ograde.

Niška policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom traga za počiniocima kojima prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora. 

Dimitris Kostamenas, radnik grčke fime "Terna", koja je izvođač radova, kaže da su radnici primijetili da nešto nije u redu i da su vidjeli odvrnute šrafove, te da fali sparing koji je tu da ogradu drži zategnuto. 

Lopovi su skinuli dijelove ograde od pocinkovanog čelika na nekoliko mjesta, a najvjerovatnije su došli sa lokalnog puta, prenosi RTS. 

U preduzeću "Koridori Srbije" kažu da se na gradilištima krade od goriva, žičanih ograda, do betonskih ploča, te da godišnja šteta iznosi više od milion evra, ali dodaju da je na ovoj deonici ovo prva krađa. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su žrtve te krađe svi građani Srbije jer je auto-put izgrađen njihovim novcem. 

"Godišnja šteta od takvih krađa na našim putevima i prugama iznosi između milion i 1,5 miliona evra", kaže Mihajlovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana