Украдено више од два километра заштитне ограде на аутопуту

Срна
Украдено више од два километра заштитне ограде на аутопуту

Београд - На дионици новог ауто-пута Ниш–Димитровград, од Јелашнице до Банцарева, која је завршена али још није пуштена у саобраћај, украдено је више од два километра заштитне ограде.

Нишка полиција у сарадњи са Основним тужилаштвом трага за починиоцима којима пријети казна од двије до 12 година затвора. 

Димитрис Костаменас, радник грчке фиме "Терна", која је извођач радова, каже да су радници примијетили да нешто није у реду и да су видјели одврнуте шрафове, те да фали спаринг који је ту да ограду држи затегнуто. 

Лопови су скинули дијелове ограде од поцинкованог челика на неколико мјеста, а највјероватније су дошли са локалног пута, преноси РТС. 

У предузећу "Коридори Србије" кажу да се на градилиштима краде од горива, жичаних ограда, до бетонских плоча, те да годишња штета износи више од милион евра, али додају да је на овој деоници ово прва крађа. 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да су жртве те крађе сви грађани Србије јер је ауто-пут изграђен њиховим новцем. 

"Годишња штета од таквих крађа на нашим путевима и пругама износи између милион и 1,5 милиона евра", каже Михајловићева у писаној изјави достављеној медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана