Uhapšeno 213 kriminalaca u nastavak akcije Ares

Agencije
Uhapšeno 213 kriminalaca u nastavak akcije Ares

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavilo je akciju "Ares", u kojoj je juče uhapšeno 213 osoba, otkrivene su dvije laboratorije za proizvodnju marihuane i zaplijenjeno 385 kilograma narkotika, oružje i municija.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar Nebojša Stefanović je rekao da je akcija na suzbijanju kriminala, prije svega prodaje narkotika, nastavljena u 25 gradova, a da je policija podnijela krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 osumnjičenih. Ministar je istakao da je u nastavku akcije "Ares"  procesuirano više od 470 osoba, koje su osumnjičene da su počinile brojna krivična djela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, nedozvoljeno držanje oružja, prevara, primanje i davanje mita, teške krađe i druga krivična djela.

Prema Stefanovićevim riječima, oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, jedna bomba, kao i 14 automobila od kojih je deset ukradeno i oni su odmah vraćeni vlasnicima. Resorni ministar je poručio da će se ovakve aktivnosti nastaviti i dalje i da će prije svega biti usmjerene na suzbijanje trgovine narkoticima.

Istakavši da su u akciji "Ares"  ukupno uhapšene 573 osobe i da je protiv još 460 lica podnesena krivična prijava u redovnom postupku, Stefanović je ocijenio da odlični rezultati policije i tužilaštva garantuju građanima da će Srbija biti bezbjedna zemlja.

Pripadnici MUP-a u Nišu su uhapsili pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droge sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije.

Policija je u Zaječaru kod petnaestogodišnjeg dječaka pronašla više od pet kilograma kanabisa.

Stotine kilograma marihuane otkrivene u Nišu

U laboratoriji, koja je otkrivena u hali-hladnjači, koju je zakupio osumnjičeni N. R. (42), policija je pronašla i zaplijenila zasad od 2.213 saksija marihuane, težine oko 235 kilograma. Takođe, u drugoj prostoriji u okviru istog objekta policija je zaplijenila 26 kilograma suve marihuane, spakovane u 14 kesa, koja je kako se sumnja bila namijenjena za dalju prodaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana