Ухапшено 213 криминалаца у наставак акције Арес

Агенције
Ухапшено 213 криминалаца у наставак акције Арес

Београд - Министарство унутрашњих послова наставило је акцију "Арес", у којој је јуче ухапшено 213 особа, откривене су двије лабораторије за производњу марихуане и заплијењено 385 килограма наркотика, оружје и муниција.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, министар Небојша Стефановић је рекао да је акција на сузбијању криминала, прије свега продаје наркотика, настављена у 25 градова, а да је полиција поднијела кривичне пријаве у редовном поступку против 258 осумњичених. Министар је истакао да је у наставку акције "Арес"  процесуирано више од 470 особа, које су осумњичене да су починиле бројна кривична дјела - неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, недозвољено држање оружја, превара, примање и давање мита, тешке крађе и друга кривична дјела.

Према Стефановићевим ријечима, одузето је и 19 пушака, 15 пиштоља, једна бомба, као и 14 аутомобила од којих је десет украдено и они су одмах враћени власницима. Ресорни министар је поручио да ће се овакве активности наставити и даље и да ће прије свега бити усмјерене на сузбијање трговине наркотицима.

Истакавши да су у акцији "Арес"  укупно ухапшене 573 особе и да је против још 460 лица поднесена кривична пријава у редовном поступку, Стефановић је оцијенио да одлични резултати полиције и тужилаштва гарантују грађанима да ће Србија бити безбједна земља.

Припадници МУП-а у Нишу су ухапсили пет особа осумњичених да су се као припадници међународне организоване криминалне групе бавили трговином наркотицима и организовали кријумчарење дроге са територије Турске, преко Бугарске и Румуније до земаља Европске уније.

Полиција је у Зајечару код петнаестогодишњег дјечака пронашла више од пет килограма канабиса.

Стотине килограма марихуане откривене у Нишу

У лабораторији, која је откривена у хали-хладњачи, коју је закупио осумњичени Н. Р. (42), полиција је пронашла и заплијенила засад од 2.213 саксија марихуане, тежине око 235 килограма. Такође, у другој просторији у оквиру истог објекта полиција је заплијенила 26 килограма суве марихуане, спаковане у 14 кеса, која је како се сумња била намијењена за даљу продају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана