Uhapšena 93 lica u velikoj akciji suzbijanja kriminala i korupcije u Srbiji

Agencije
Uhapšena 93 lica u velikoj akciji suzbijanja kriminala i korupcije u Srbiji

Beograd - Pripadnici MUP-a Srbije u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na području 12 policijskih uprava uhapsili su 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnesene krivične prijave u redovnom postupku.

Uhapšeno je 37 osoba zbog sumnje da su od 2009. godine izvršile više krivičnih djela kojima su pričinile štetu budžetima Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Među uhapšenima je šest policajaca, uključujući rukovodioce Policijske Stanice Bač i Kanjiža, zatim bivšeg rukovodioca opštine Trstenik, inspektore Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposlene u Ministarstvu pravde, zaposlene u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposlene u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP "Azotari" u Pančevu i zaposleni u "EDB" Niš.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplijenjeno 3,3 kilograma marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Oduzeto je 510 grama smješe koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je oduzela i pet pištolja, automatsku i dvije lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana