Uhapšen sin Nasera Keljmendija

Blic
Uhapšen sin Nasera Keljmendija

Beograd - Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, koji je uhapšen u Beogradu a sumnjiči se za nasilje u porodici jer je tukao svoju djevojku J. R. (25), ali i za nelegalno posjedovanje oružja, danas će biti priveden na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo.

Mlađi Keljmendi, koji je državljanin BiH a ima i kosovske papire, uhapšen je u utroak u stanu na Zvezdari, nakon čega mu je određena mjera zadržavanja do 48 sati. Lisice su mu stavljene nakon prijave djevojke da se iživljavao nad njom i da joj je pretio da će je ubiti ukoliko ga napusti. Prilikom hapšenja kod Elvisa je nađen pištolj za koji nije imao dozvolu, pa je osumnjičen i za to krivično djelo.

Elvis Keljmendi je sin Nasera Keljmendija, za koga bezbjednosne službe ne samo Balkana već i SAD tvrde da rukovodi jednom od najvećih kriminalnih grupa na ovim prostorima. Elvisa je svojevremeno sud u Prištini osudio na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u BiH 2010. Hapšen je i u Makedoniji po poternici Crne Gore koja ga je tražila zbog devetomjesečne kazne zatvora zbog podstrekavanja na zloupotrebu službenog položaja.

Njegov otac Naser, ali i cijela porodica su na „crnoj listi“ SAD. Naseru se u Prištini sudi zbog organizovanog kriminala, za ubistvo Ramiza Delalića i trgovinu drogom. Suđenje je počelo 2015, a krajem juna pušten je da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana