Ухапшен син Насера Кељмендија

Блиц
Ухапшен син Насера Кељмендија

Београд - Елвис Кељменди, син Насера Кељмендија, који је ухапшен у Београду а сумњичи се за насиље у породици јер је тукао своју дјевојку Ј. Р. (25), али и за нелегално посједовање оружја, данас ће бити приведен на саслушање у Прво основно тужилаштво.

Млађи Кељменди, који је држављанин БиХ а има и косовске папире, ухапшен је у утроак у стану на Звездари, након чега му је одређена мјера задржавања до 48 сати. Лисице су му стављене након пријаве дјевојке да се иживљавао над њом и да јој је претио да ће је убити уколико га напусти. Приликом хапшења код Елвиса је нађен пиштољ за који није имао дозволу, па је осумњичен и за то кривично дјело.

Елвис Кељменди је син Насера Кељмендија, за кога безбједносне службе не само Балкана већ и САД тврде да руководи једном од највећих криминалних група на овим просторима. Елвиса је својевремено суд у Приштини осудио на четири године затвора због покушаја убиства Елвиса Хоџића у БиХ 2010. Хапшен је и у Македонији по потерници Црне Горе која га је тражила због деветомјесечне казне затвора због подстрекавања на злоупотребу службеног положаја.

Његов отац Насер, али и цијела породица су на „црној листи“ САД. Насеру се у Приштини суди због организованог криминала, за убиство Рамиза Делалића и трговину дрогом. Суђење је почело 2015, а крајем јуна пуштен је да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана