Uhapšen Saša Mirković, krivična prijava protiv Ace Lukasa

Uhapšen Saša Mirković, krivična prijava protiv Ace Lukasa 11.09.2017 13:25 | Novosti.rs

Beograd - Bivši predsjednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković priveden je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj dok je bio na čelu grada na Timoku - nezvanično saznaju Novosti. Podnijeta prijava protiv Ace Lukasa

Pripadnici policije u Zaječaru uhapsili su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, bivšeg predsjednika opštine tog grada Sašu Mirkovića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Takođe, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podignuta je krivična prijava protiv poznatog pjevača Aleksandra Vuksanovića (Ace Lukasa) i Dragana Paunovića zbog sumnje da su kao nekadašnji funkcioneri FK Timok zloupotrebili službeni položaj.

Kako se navodi u saopštenju policije, Mirković i Milena Trajković uhapšeni su zbog sumnje da su oštetili bucet Grada Zaječara u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara.

Trajković, koja je bila pomoćnik Mirkoviću, a poslije član Gradskog vijeća, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrijednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posrjedovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company " DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu, navela je policija.Njima je određena mjera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podnijeta je i krivična prijava protiv Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i Dragana Paunovića i pevača Aleksandra Vuksanovića, bivših odgovornih lica u FK "Timok" iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za „Timočka TV i radio", iskorišćavanjem svog položaja u FK „Timok" zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je u navedenom periodu FK „Timok" sukcesivno uplatio „Timočkoj TV i radio" novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.Od ove sume je dio novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R" iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv, piše u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK „Timok", a „Timočkoj TV i radio" i „Beoton R" pribavili imovinsku korist.

Državna revizorska institucija podnijela je krajem juna prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsjednika Skupštine grada Zaječara, jer je, navodno, 2015. godine nelegalno zaprašivao komarce i krpelje, i kupovao toalet papir.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica