Ухапшен Саша Мирковић, кривична пријава против Аце Лукаса

Новости.рс
Ухапшен Саша Мирковић, кривична пријава против Аце Лукаса

Београд - Бивши предсједник Скупштине општине Зајечар Саша Мирковић приведен је због сумње да је злоупотребио службени положај док је био на челу града на Тимоку - незванично сазнају Новости. Поднијета пријава против Аце Лукаса

Припадници полиције у Зајечару ухапсили су по налогу Основног јавног тужилаштва, бившег предсједника општине тог града Сашу Мирковића због сумње да је злоупотребио службени положај.

Такође, Вишем јавном тужилаштву у Зајечару подигнута је кривична пријава против познатог пјевача Александра Вуксановића (Аце Лукаса) и Драгана Пауновића због сумње да су као некадашњи функционери ФК Тимок злоупотребили службени положај.

Како се наводи у саопштењу полиције, Мирковић и Милена Трајковић ухапшени су због сумње да су оштетили буцет Града Зајечара у укупном износу од 13.960.799,90 динара.

Трајковић, која је била помоћник Мирковићу, а послије члан Градског вијећа, ухапшена је због постојања основа сумње да је извршила кривично дјело злоупотреба службеног положаја на тај начин што је у периоду од септембра до децембра 2013. године, прекорачивши границе својих овлашћења, уговорила набавку робе у вриједности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

Мирковић је осумњичен да је, у саизвршилаштву, извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја на тај начин што је прекорачивши границе својих овлашћења усмено наложио М.Т. да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама, те посрједовао да Градска управа Зајечара од привредног друштва "OFY Company " ДОО Београд изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету Града Зајечара у поменутом износу, навела је полиција.



Њима је одређена мjера задржавања у трајању до 48 сати, а осумњичени ће, уз кривичну пријаву, у законом предвиђеном року, бити приведени надлежном тужилаштву.

Поред наведеног, Вишем јавном тужилаштву у Зајечару поднијета је и кривична пријава против Мирковића, као бившег одговорног лица Града Зајечара, као и Драгана Пауновића и певача Александра Вуксановића, бивших одговорних лица у ФК "Тимок" из Зајечара, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица.

Они су осумњичени да су у периоду од августа 2013. године до фебруара 2015. године, а у намери стицања противправне имовинске користи за „Тимочка ТВ и радио", искоришћавањем свог положаја у ФК „Тимок" закључили штетан уговор о пословној сарадњи по клуб на основу кога је у наведеном периоду ФК „Тимок" сукцесивно уплатио „Тимочкој ТВ и радио" новчана средства у укупном износу од 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања.



Од ове суме је дио новца у износу од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах пребачен на рачун привредног друштва „Беотон Р" из Бора чији је фактички власник Мирковић, иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући да врши ТВ преносе својих утакмица већ напротив, пише у саопштењу МУП-а.

Осумњичени су на тај начин, за наведени износ оштетили ФК „Тимок", а „Тимочкој ТВ и радио" и „Беотон Р" прибавили имовинску корист.

Државна ревизорска институција поднијела је крајем јуна пријаву против Саше Мирковића, бившег предсједника Скупштине града Зајечара, јер је, наводно, 2015. године нелегално запрашивао комарце и крпеље, и куповао тоалет папир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана