Угљанин признао Косово, зове Пацолија да посјети Нови Пазар

Танјуг
Угљанин признао Косово, зове Пацолија да посјети Нови Пазар

Приштина - Бошњачко национално вијеће Сулејмана Угљанина позвало је Беџета Пацолија да у својству “министра спољних послова Републике Косово” посјети Нови Пазар.

Пацоли је раније данас изјавио да постоји могућност да посјети Нови Пазар, ако му то буду дозволиле власти у Београду, пренијела је ТВ Кљан Косова.

Та ТВ је касније објавила факсимил писма, у које је имала увид, а којим се Пацоли, позива да 21. и 22. јула посјети Бошњачко национално вијеће, Нови Пазар и друге општине санџачке општине.

“Имајући у виду опредјељеност свих држава Западног Балкана ка европским и евроатлантским интеграцијама као и значај успостављања трајне стабилости на подручју Западног Балкана, сматрамо афирмативним да Ви у својству замјеника премијера и министра спољних послова Републике Косова посјетите Бошњачко национално вијеће, Нови Пазар, као и друге санџачке општине”, стоји у писму, које је потписао секретар Савјета Мирза Хајдановић.

Наводи се још да би Пацоли својим доласком “учинио велику част” Бошњачком националном вијећу, Бошњацима и свим грађанима Санџака.

Иначе, Бошњачким националним већем руководи Сулејман Угљанин, лидер СДА Санџака и бивши министар у Влади Србије.

Иначе, Угљанин је лидер дијела Бошњака у Санџака, рођен 20. новембра 1953. у тадашњој Косовској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана