Ubio komšinicu zbog glasne muzike na slavi, sud ukinuo presudu

Tanjug
Ubio komšinicu zbog glasne muzike na slavi, sud ukinuo presudu

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na 20 godina zatvora bio osuđen Vujadin Obradović (61) jer je prije tri godine u Zemun Polju ubio komšinicu S.B, a njenog supruga B.B. teško ranio hicima iz pištolja jer su tokom slavlja krsne slave puštali preglasnu muziku.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da se Obradoviću ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu. Takođe mu je produžen pritvor do daljeg.

Obradović se tereti za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

On za pištolj iz kojeg je puceo kobne večeri posjeduje dozvolu, odnosno oružani list.

Optužen je da je 5. decembra 2015. godine poslije kraće rasprave telefonom sa B.B. kako bi ga upozorio da je muzika koja se čula iz njegovog domaćinstva preglasna, otišao do njegove kapije i tom prilikom ispalio hitac u leđa B.B. i naneo mu laku tjelesnu povredu

Zatim je ispalio još jedan projektil u pravcu S.B. i usmrtio je, a potom ponovo u B.B. nanevši mu tom prilikom tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Neposredna opasnost po život B.B. je ukloljena operacijom.

U obrazloženju odluke Apleacionog suda se navodi da je presuda ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana