Ubijen Oliver Ivanovć

Agencije
Ubijen Oliver Ivanovć

Kosovska Mitrovica - Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je podlegao povredama, uprkos borbi ljekara, potvrdili su njegov advokat Nebojša Vlajić i Milan Ivanović, direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je dodao da Oliveru Ivanoviću nije moglo da se pomogne, te da je preminuo nakon što je više puta upucen u gornji dio tijela.

"Obistinile su se naše najgore slutnje, lekari su objavili u 9.30 da je Oliver Ivanović preminuo. Pokušali su reanimaciju, ništa nije uspelo. On ima više prostrelnih rana u gornjem delu tela i nažalost sa time nije mogao da se izbori", rekao je Vlajić.

Ivanović je pogođen sa četiri metka u grudi i u besvijesnom stanju je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici gdje je podlegao povredama.  

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za 12 sati hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog ubistva Olivera Ivanovića. Policija je ispred njegove kancelarije pronašla tri čaure, rekla je Ksenija Božović iz njegove stranke za RSE.

Sjeverni dio Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

I prostor oko sjedišta stranke je blokiran.

"Upucali su ga ispred kancelarije, bio je sam. Pronašla ga je komšinica koja je krenula da kupi hleb. Odmah su pozvali Hitnu pomoć", rekla je Božovićeva za Alo!.

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.  Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta poslije tri godine. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću "TransKosovo", fabrici keramičkih pločica "Mozaik" i predstavništvu firme "Hepok" iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mestu zamjenika generalnog direktora kompanije "Feronikl" iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. Sa tog mjesta smijenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.  Od 2008. nalazio se mjestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsjednik karate kluba "Trepča".

Bio je oženjen i otac tri sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana