У најкраћем могућем року укључити српске органе у истрагу убиства Ивановића

У најкраћем могућем року укључити српске органе у истрагу убиства Ивановића 17.01.2018 13:25 | Срна

Београд - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије инсистира да Еулекс у најкраћем могућем року укључи државне органе Србије у истрагу убиства Оливера Ивановића, што би омогућило да починиоци овог тешког кривичног дјела буду што прије приведени.

МУП Србије у саопштењу подсјећа да је током јучерашњег дана, одмах након упућеног званичног документа Тужилаштва Србије за организовани криминал, којим се захтијева учешће српских истражних органа у спровођењу истраге убиства Ивановића, више пута контактирао представнике Еулекса и Унмика.


Министарство очекује да увиђај буде извршен на највишем професионалном нивоу, јер би у супротном истрага била изузетно отежана и могло би да дође до тешких посљедица.

Директор Полиције Србије Владимир Ребић разговарао је са представницима Еулекса и инсистирао на хитном укључивању српских државних органа у истрагу, као и да српској полицији одмах доставе све расположиве информације о овом тешком кривичном дјелу.

МУП је саопштио да ће објавити и све документе којима је затражено укључивање државних органа Србије у истрагу, као и упућени захтјев за свим расположивим информацијама са којима располажу Еулекс и Унмик.

Предсједник Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је јуче у сјеверном дијелу Косовске Митровице испред канцеларије његове странке. /крај/вш/дад© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица