U krovu autobusa iz BiH pronađeno 100. 000 cigareta

Agencije
U krovu autobusa iz BiH pronađeno 100. 000 cigareta

Beograd - Na graničnom prijelazu Gostun carinici su otkrili pokušaj krijumčarenja 100 000 cigareta u krovu autobusa.

Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju prilikom kontrole autobusa, bh. registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Herceg Novi - Bijeljina.

Autobusom je, kako se navodi u saopštenju Uprave carina, upravljao 29-godišnji državljanin BiH koji je carinskom službeniku kazao kako nema ništa prijaviti za carinjenje.

"Nakon pregleda putnika i prtljaga, carinici su odlučili da pregledaju i tvorničke šupljine autobusa. Koristeći endoskopsku kameru, u krovnim ventilacijskim  šupljinama koje služe za zagrijevanje i hlađenje kabine autobusa otkrivena je veća količina cigareta", navodi se usaopštenju.,     

Iz šupljina, s lijeve i desne strane krova, izvađeno je 500 boksova cigareta strane proizvodnje sa i bez akcizne markice.

Najviše je bilo cigareta marke ''MN'', a potom i marki ''Trokadero'', ''Monte'', ''Bond'', ''Pride'', ''BB'', ''Merilyn Slims'', a ukupna vrijednost cigareta procijenjena je na preko 6. 000 evra.

"Vozač je rekao da su cigarete njegove, ali da za njih ne posjeduje nikakvu dokumentaciju, zbog čega su privremeno zadržane u carinskoj ispostavi Gostun do predaje u skladište carinarnice Užice", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana