У Скупштини Косова, бачен сузавац, има и повређених

Танјуг
У Скупштини Косова, бачен сузавац, има и повређених

ПРИШТИНА - Посланици Скупштине Косова напустили су салу након прихватања нацрта о четири законска пријдлога, због тога што је у сали бачен сузавац. Представник Канцеларије ЕУ на Косову Самјуел Жбогар се од сузавца онесвјестио.

Према писању албанских медија, сузавац је у скупштинску салу бацио посланик Самоопредељња Аљбин Курти за вријеме обраћања посланика владајуће коалиције.

Посланици Фљори Бровини пружена прва помоћ. Према писању приштинске „Газете експрес" представник Канцеларије ЕУ на Косову Самјуел Жбогар, који је присуствовао седници се онесвестио.

Пошто је у сали бачен сузавац, посланици су почели да напуштају салу, а мирис сузавца се ојсетио и до новинарске собе на спрату.

То се десило пошто је седница на кратко настављена, послије прекида који је изазвала опозиција.

Предсједник посланичке групе ДЛК премијера Исе Мустафе Исмет Бећири рекао је да су опозициони посланици бацили сузавац и истакао да то није демократија.

„Сузавац и меци, то су некада српска војска и полиција користили против Албанаца", рекао је Бећири.

Опозиција је од почетка радног дана покушавала да спречи наставак седнице. Прво су изашли испред стола председавајућег и тако спречили говорнике да изађу за говорницу.

Када је предсједник парламента Кадри Весељи покушао да се обрати новинарима, посланици опозиције су гласно звиждали у пиштаљке и тако спречили давање изјаве.

Послије тога је одређена пауза, након које је седница настављена уз гласно звиждање у пиштаљке опозиције.

То је био трећи покушај да буде одржана сједница парламента Косова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана