Три сата висио на стијени, спасили га припадници Горске службе

Срна
Три сата висио на стијени, спасили га припадници Горске службе

Београд - Припадници Горске службе спашавања Србије помогли су младићу из Београда, који се заглавио на литици високој десет метара на планини Космај.

Из Горске службе су навели да је младић висио три часа на стијени у каменолому, држећи се за једно дрво, пренијели су београдски медији.

Младић из Београда, који има викендицу у близини каменолома, одлучио је током шетње с пријатељем да се спусти низ стрму страну каменолома. Током спуштања је дошао до мјеста одакле није могао “ни горе, ни доле”, наводе из Горске службе.

Његов пријатељ је позвао полицију, а она Горску службу спашавања, чији су припадници уз помоћ опреме дошли до младића и спустили га на тло.

Горска служба спашавања упозорила је грађане да не иду неприступачним тереном “привучени жељом за авантуром” и да не прецјењују своје способности, јер то води у опасност.

Уколико им се то, ипак, деси, спасиоци су поручили грађанима да је најбитније је да остану мирни, да процијене своју ситуацију и позову Горску службу спашавања Србије, која ће у најкраћем року реаговати да притекне у помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана