Три године лежала мртва у стану у центру Београда, полиција пронашла мумифицирано тијело

blic.rs
Три године лежала мртва у стану у центру Београда, полиција пронашла мумифицирано тијело

Пензионерка, некадашња модна дизајнерка Зорица Милетић (73), нестала прије три године, а која је пронађена у уторак поподне мртва у свом стану у Крагујевцу Улици Кнеза Милоша 23, умрла је највјероватније природном смрћу.

Томе у прилог говори чињеница да је стан на шестом спрату био закључан изнутра, и кључем али и ланцем, а да није нико могао да на други начин изађе из њега јасно је јер су и прозори били добро затворени.

Како кажу свједоци који су били ту у вријеме отварања стана у коме је пронађен њен буквално мумифицирани леш, “стан је био уредан, није било никаквих трагова преметачине нити насиља, а њени остаци, очувани, пронађени су на кревету”.

Како каже њена комшиница, са којом се дружила, Надежда Тодоровић, “Зорица је виђена прије три године, када су заједно причале испред солитера”.

“Она често није била код куће. Живјела је у Београду, гдје је годинама радила. Њен брат Зоран је био слијеп од рођења, а када су купили стан у нашем солитеру, он је био ту више него она. Био је у колицима, тешко се кретао, није имао једну ногу. Али, сам се сналазио, кувао, наручивао храну преко доставе. Био је лијепо васпитан и добар човјек. Онда је смјештен у старачки дом. Своје органе је, како ми је сам испричао, завјештао Медицинском факултету, да би се студенти учили на њима. Видјели смо да не подиже пошту од априла 2016. године, сандуче је било пуно разних рачуна. Али, нико није реаговао, мада смо пријавили случај полицији. Даља родбина по мајчиној страни јој живи у оближњем селу, али ни они нису марили за то што је нема,” каже Надежда Тодоровић.

И извјесна рођака покојне старице, Марина Б. која се јавила из Грчке, навела је да је за њену тужну судбину сазнала из медија. Са њом је контактирала и полиција. И она је навела да је сумњала да се са њеном бабом нешто дешава, и да је тражила од полиције да провјери шта је са њом, али да су је полицајци тражили, али нису успјели да је пронађу.

Управник солитера Зоран Савић, чији је стан на истом спрату као покојне Зорице, каже да је стан сада запечаћен, и да нико није могао да предпостави да је она била ту толико дуго, мртва.

“Када су по налогу Тужилаштва у стан ушли полицајци, мртвозорник, и ја као свједок, ништа се није осјећало. Никакав непријатан мирис. Жена је лежала на кревету, покривена ћебетом. Кожа јој је била очувана, коса, просто као да је мумифицирана. Стручњаци који се разумију у овакве феномене кажу да је то могуће, јер су прозори били добро затворени, није било ваздуха у стану, а радило је све вријеме парно гријање. То је све вјероватно довело до посебне климе, у којој је тијело остало тако очувано,” каже Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана