Трамп: Срби су добар народ

Срна
Трамп: Срби су добар народ

Београд/Њујорк - Премијер Србије Ана Брнабић захвалила је предсједнику САД Доналду Трампу на промјени односа актуелне администрације у Вашингтону према Србији и разумијевању за ставове о Косову и Метохији, а Трамп је на то, према писању београдских медија, узвратио ријечима да су "Срби добар народ".

"Блиц" преноси да је Трамп и лично потврдио промјену америчке политике према косовском питању и релаксирање односа према српској страни.


Лист наводи да је Брнабићева у кратком и срдачном разговору захвалила Трампу на промјени става његове администрације о Косову, на шта јој је он кратко поручио: "Добри људи".

Извор листа из српске делегације, која учествује на засједању у Скупштини УН, рекао је да је очигледно да се став САД мијења и да се Србија сада не устручава да прича и да њени званичници врло отворено представљају америчким колегама стање на терену и аргументе који иду у корист Србије.

"Вечерње новости" преносе да је Америка спремна да се косовско питање "преиспита" и ако Београд и Приштина постигну договор, САД ће га прихватити.

Брнабићева је у понедјељак вече, 24. септембра, присуствовала традиционалом пријему који предсједник САД приређује уочи почетка Генералне дебате у Скупштини УН, а сутра ће се обратити представницима земаља-чланица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана