Tragedija u Pančevu: Ubio suprugu pred djecom na njen rođendan, pa pozvao policiju

Tragedija u Pančevu: Ubio suprugu pred djecom na njen rođendan, pa pozvao policiju 23.11.2017 06:06 | novosti.rs

Detalji zločina koji se desio u utorak u Pančevu kada je Siniša Radovančev (50) usmrtio Biljanu Mijatović (29). Brigu o djevojčici i tek rođenoj bebi je preuzela baka pokojne Biljane.

Krenula sam kod Biljane na rođendan i ispred zgrade sam zatekla dva policijska vozila. Čule smo se tog dana i nisam mogla ni da pomislim da će je Siniša ubiti! U šoku sam, ne mogu da vjerujem. Nikada mi se nije žalila da ima probleme sa njim.

Ovako, za „Novosti“, govori bliska prijateljica Biljane Mijatović (29), koju je u utorak oko 18 časova nasmrt izbo nevjenčani suprug Siniša Radovančev (50), u stanu na četvrtom spratu zgrade u Savskoj ulici u Pančevu. Krvava tragedija se odigrala na rođendan nesrećne žene koja se porodila prije dvadesetak dana. U trenutku zločina u stanu su bile dvije devojčice, Biljanina dvanaestogodišnja ćerka iz prvog braka i tek rođena beba koju je dobila u vezi sa Sinišom.

Osumnjičeni za ubistvo je poslije zločina pozvao policiju i sačekao je. Iz Višeg javnog tužilaštva u Pančevu je potvrđeno da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

- Ona je imala teško detinjstvo - ispričao je jedan od komšija koji nije želeo da mu spominjemo ime. - Njeni roditelji su bili razvedeni, a Biljana je rasla u nemaštini. Majka joj je umrla pre nekog vremena. Oca je povremeno posećivala, uglavnom su se viđali na proslavi dečjih rođendana. Imala je već jedan propali brak, a čuo sam da ju je taj prvi muž maltretirao i tukao.

Kako smo saznali, nesrećna žena je nekad radila u ugostiteljstvu, a onda je upoznala Sinišu, koji je bio imućan i sa njim joj, navodno, ništa nije nedostajalo. Iako su se pojavile informacije da je osumnjičeni Radovančev već bio osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda, iz Centra za socijalni rad u Pančevu su nam rekli da nisu imali nikakve prijave.

- Taj par nije bio u našoj evidenciji - rekla je „Novostima“ v. d. direktora Centra Sanja Patalov Stojadinović. - Nismo imali prijave za poremećene odnose niti za nasilje u porodici. Nisu bili venčani, već su živeli u vanbračnoj zajednici. Devojčice su zbrinute, na sigurnom su i nisu povređene.

Prema nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni je u trenutku hapšenja bio pod dejstvom alkohola, ali se čekaju toksikološke analize. Nezvanično, Siniša Radovančev već je bio osuđen za nasilje i to za nanošenje teških tjelesnih povreda, a kaznu je navodno izdržavao u kućnom pritvoru.

Kako smo saznali, brigu o dvanaestogodišnjoj djevojčici i tek rođenoj bebi je preuzela baka pokojne Biljane. I dan poslije tragedije u ovom dijelu Pančeva je vladao muk. Kako smo saznali, Siniša i Biljana su u iznajmljenom stanu živjeli tek dvije godine, a sa drugim stanarima su se samo pozdravljali. Navodno, iz njihovog doma se često čula buka, ali niko nije slutio šta će se desiti.

Nije bio krvav

MOJA žena se bukvalno sudarila sa Sinišom neposredno poslije zločina - ispričao nam je jedan od stanara zgrade u Savskoj ulici. - Ona je izlazila iz lifta, a on je unezvjeren pozdravio i u kratkim pantalonama utrčao u njega. Nije bio krvav. Tek onda su se čule policijske sirene. Starija djevojčica je iznijela bebu u naručju, a onda ih je policija odvela na sigurno. Novorođenče nije ničeg svijesno, ali će dvanaestogodišnjakinja imati traumu cijelog života.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica