Трагедија у Панчеву: Убио супругу пред дјецом на њен рођендан, па позвао полицију

novosti.rs
Трагедија у Панчеву: Убио супругу пред дјецом на њен рођендан, па позвао полицију

Детаљи злочина који се десио у уторак у Панчеву када је Синиша Радованчев (50) усмртио Биљану Мијатовић (29). Бригу о дјевојчици и тек рођеној беби је преузела бака покојне Биљане.

Кренула сам код Биљане на рођендан и испред зграде сам затекла два полицијска возила. Чуле смо се тог дана и нисам могла ни да помислим да ће је Синиша убити! У шоку сам, не могу да вјерујем. Никада ми се није жалила да има проблеме са њим.

Овако, за „Новости“, говори блиска пријатељица Биљане Мијатовић (29), коју је у уторак око 18 часова насмрт избо невјенчани супруг Синиша Радованчев (50), у стану на четвртом спрату зграде у Савској улици у Панчеву. Крвава трагедија се одиграла на рођендан несрећне жене која се породила прије двадесетак дана. У тренутку злочина у стану су биле двије девојчице, Биљанина дванаестогодишња ћерка из првог брака и тек рођена беба коју је добила у вези са Синишом.

Осумњичени за убиство је послије злочина позвао полицију и сачекао је. Из Вишег јавног тужилаштва у Панчеву је потврђено да му је одређено задржавање од 48 сати.

- Она је имала тешко детињство - испричао је један од комшија који није желео да му спомињемо име. - Њени родитељи су били разведени, а Биљана је расла у немаштини. Мајка јој је умрла пре неког времена. Оца је повремено посећивала, углавном су се виђали на прослави дечјих рођендана. Имала је већ један пропали брак, а чуо сам да ју је тај први муж малтретирао и тукао.

Како смо сазнали, несрећна жена је некад радила у угоститељству, а онда је упознала Синишу, који је био имућан и са њим јој, наводно, ништа није недостајало. Иако су се појавиле информације да је осумњичени Радованчев већ био осуђен за наношење тешких тјелесних повреда, из Центра за социјални рад у Панчеву су нам рекли да нису имали никакве пријаве.

- Тај пар није био у нашој евиденцији - рекла је „Новостима“ в. д. директора Центра Сања Паталов Стојадиновић. - Нисмо имали пријаве за поремећене односе нити за насиље у породици. Нису били венчани, већ су живели у ванбрачној заједници. Девојчице су збринуте, на сигурном су и нису повређене.

Према непотврђеним информацијама, осумњичени је у тренутку хапшења био под дејством алкохола, али се чекају токсиколошке анализе. Незванично, Синиша Радованчев већ је био осуђен за насиље и то за наношење тешких тјелесних повреда, а казну је наводно издржавао у кућном притвору.

Како смо сазнали, бригу о дванаестогодишњој дјевојчици и тек рођеној беби је преузела бака покојне Биљане. И дан послије трагедије у овом дијелу Панчева је владао мук. Како смо сазнали, Синиша и Биљана су у изнајмљеном стану живјели тек двије године, а са другим станарима су се само поздрављали. Наводно, из њиховог дома се често чула бука, али нико није слутио шта ће се десити.

Није био крвав

МОЈА жена се буквално сударила са Синишом непосредно послије злочина - испричао нам је један од станара зграде у Савској улици. - Она је излазила из лифта, а он је унезвјерен поздравио и у кратким панталонама утрчао у њега. Није био крвав. Тек онда су се чуле полицијске сирене. Старија дјевојчица је изнијела бебу у наручју, а онда их је полиција одвела на сигурно. Новорођенче није ничег свијесно, али ће дванаестогодишњакиња имати трауму цијелог живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана