Tragedija u Aleksincu: Utopili se beba i dijete

Blic, Tanjug
Tragedija u Aleksincu: Utopili se beba i dijete

Aleksinac - U aleksinačkom selu Bankovac u Turijskoj rijeci danas se utopilo dvoje male djece, a policija i vatrogasci traže tijela, kaže portparolka Policijske uprave u Nišu.

Kako saznaje B92, prijavljeno je da je majka (27) šetala sa djecom pored rijeke, u koju je trogodišnja djevojčica M.M. upala, a majka je potom, sa jednomesječnim dječakom M.M. u naručju, pokušala da je izvuče. Žena se spotakla i ispustila bebu, a nabujala rijeka je odnijela djecu.

Djeca su se utopila na mjestu koje je dva kilometra udaljeno od ušća Turijske rijeke u Južnu Moravu.

Mještanin koji je prolazio uspio je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnijela djecu.

Dopisnik B92 javlja da od djece nema ni traga, a da su na terenu spasilačke ekipe i policija, kao i da je o slučaju obavešteno i Više javno tužilaštvo.

Tim za spasavanje Vatrogasne jedinice iz Niša do sada je dva puta pretraživao korito rijeke Turije, u kojoj se danas utopilo dvoje djece iz sela Bankovac, u opštini Aleksinac, ali njihova tijela nisu pronađena.

Vođa tima Marko Radovanović rekao je da je tim, čim je oko 11 sati dobio informaciju šta se dogodilo, krenuo na teren sa ekipom iz Aleksinca, da su brzo izvršili pretragu rijeke uz pomoć čamca, ali bezuspešno.

"Do 15 časova izvršili smo još jednu pretragu celog korita Turijske reke do ušća u Južnu Moravu, ali tela dece nismo našli", rekao je Radovanović Tanjugu. On je ukazao da Južnu Moravu ne mogu da pretražuju zbog nabujale vode, ali da će korito rijeke Turije pretraživati do kraja dana.

Portparol Policijske uprave u Nišu Maja Stojiljković rekla je ranije Tanjugu da su mještani prijavili nestanak trogodišnje djevojčice i mališana 2013.godine, koji su zajedno sa majkom upali u rijeku, čiji je sadašnji nivo nakon kiše 70 centimetara.

Uviđaj je još u toku.

Zbog poplave, vanredna situacija u Aleksincu proglašena je prije dva dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana