Трагедија у Алексинцу: Утопили се беба и дијете

Блиц, Танјуг
Трагедија у Алексинцу: Утопили се беба и дијете

Алексинац - У алексиначком селу Банковац у Туријској ријеци данас се утопило двоје мале дјеце, а полиција и ватрогасци траже тијела, каже портпаролка Полицијске управе у Нишу.

Како сазнаје Б92, пријављено је да је мајка (27) шетала са дјецом поред ријеке, у коју је трогодишња дјевојчица М.М. упала, а мајка је потом, са једномесјечним дјечаком М.М. у наручју, покушала да је извуче. Жена се спотакла и испустила бебу, а набујала ријека је однијела дјецу.

Дјеца су се утопила на мјесту које је два километра удаљено од ушћа Туријске ријеке у Јужну Мораву.

Мјештанин који је пролазио успио је да из матице извуче и спасе мајку, али је бујица однијела дјецу.

Дописник Б92 јавља да од дјеце нема ни трага, а да су на терену спасилачке екипе и полиција, као и да је о случају обавештено и Више јавно тужилаштво.

Тим за спасавање Ватрогасне јединице из Ниша до сада је два пута претраживао корито ријеке Турије, у којој се данас утопило двоје дјеце из села Банковац, у општини Алексинац, али њихова тијела нису пронађена.

Вођа тима Марко Радовановић рекао је да је тим, чим је око 11 сати добио информацију шта се догодило, кренуо на терен са екипом из Алексинца, да су брзо извршили претрагу ријеке уз помоћ чамца, али безуспешно.

"До 15 часова извршили смо још једну претрагу целог корита Туријске реке до ушћа у Јужну Мораву, али тела деце нисмо нашли", рекао је Радовановић Танјугу. Он је указао да Јужну Мораву не могу да претражују због набујале воде, али да ће корито ријеке Турије претраживати до краја дана.

Портпарол Полицијске управе у Нишу Маја Стојиљковић рекла је раније Танјугу да су мјештани пријавили нестанак трогодишње дјевојчице и малишана 2013.године, који су заједно са мајком упали у ријеку, чији је садашњи ниво након кише 70 центиметара.

Увиђај је још у току.

Због поплаве, ванредна ситуација у Алексинцу проглашена је прије два дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана