Тајни досије СФРЈ: Аутопсија ванземаљаца рађена у болници ЈНА! ФОТО

Телеграф.рс
Тајни досије СФРЈ: Аутопсија ванземаљаца рађена у болници ЈНА! ФОТО

Београд - У новембру 1966. године близу малог села Оточек у бившој СФРЈ срушио се летећи објекат и непознато биће је извучено из летјелице, преноси “Телеграф.рс”.

С обзиром на тадашње политичке прилике, догађај је убрзо добио ознаку СТРОГО ПОВ. (повјерљиво), а становништву и свједоцима је речено да је била ријеч о војној вежби коју је изводила тадашња Југословенска народна армија (ЈНА).

Иван Крамер, који је писао о овом случају, још прије осам година је тврдио да је то била “званична верзија”, различита од онога што се стварно догодило.

- За тело, делом под земљом и металима, речено је да је припадало пилоту ваздухопловства. Рекли су да је деформисано од пламена и врелине. Тама ноћи помогла је војсци да им ова теза прође као уверљива. Ванземаљско биће је одмах одвезено у Београд, амбулантним возилом, и у главном граду Југославије је додељено војној болници – рекао је он.

За неколико часова неки од најважнијих научника у тадашњој заједничкој држави дошли су и почели да испитују тијело.

Међу научницима који су водили аутопсију наводно су били и заставник Андреј Зобол и два патолога Никола Јулић и Зоран Фредерић, људи који су били од највећег повјерења тадашње југословенске владе.

Слике су “процуриле” аутору 1999. године од рођака једног од доктора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана