Тахири: Косово доставило Београду информације о истрази убиства Ивановића

Тахири: Косово доставило Београду информације о истрази убиства Ивановића 05.02.2018 23:03 | Агенција

Приштина - Косовске институције доставиле су данас Србији тражена документа о току истраге убиства лидера Градјанске инцијативе СДП Оливера Ивановића, изјавио је косовски министар правде Абељард Тахири и затражило да и Србија одговори на четири захтјева Приштине.

 "Само сарадња може довести до откривања извршиоца убиства", рекао је за портал газетаеџпресс.цом Тахири и позвао српске власти да сарадјују са органима Косова на том случају.

"Министарство правде је од дана убиства Ивановића изразило спремност да у складу са међународном правном сарадњом размијени информације са српским властима. Министарство је данас у сарадњи с Државним тужилаштвом доставило надлежним инситуцијама у Београду одговарајуће затражене информације", казао је Тахири.

Косовски министар правде је рекао да Приштина до данас није добила одговоре из Београда о том случају.

"Ми, као Министарство правде и Основно тужилаштво у Митровици чекамо одговор на четири захтејва упућена српским властима за обезбјеђивање доказа", казао је Тахири.

Он је додао да би докази који буду прикупљени као резултат сарадње институција две стране, били од суштинског значаја за истрагу у циљу коначног расвјетљавања случаја убства Ивановића.

Ивановић је убијен с леђа, са шест метака 16. јануара у Сјеверној Митровици испред сједишта Грађанске иницијативе СДП чији је био предсједник.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица