Тачи је командовао злочинцима

Танјуг
Тачи је командовао злочинцима

Приштина - Специјални суд, који треба да се успостави на Косову, бавиће се прије свега злочинима над Србима и припадницима осталих мањина.

То је став експерата за приштински дневник "Бота сот" и који тврде да су злочине починили људи којима је командовао Хашим Тачи.

У тексту посвећеном суду, под насловом "Да ли ће се открити издаја падобранских команданата", пише да Специјални суд представља велику шансу за откривање истине о злочинима током рата, као и о послијератним политичким убиствима.

Професор Универзитета у Приштини и познавалац уставних питања Африм Хоти сматра да је неопходно формирање специјалног суда.

"Успостављање специјалног суда нема алтренативу и ово питање ће бити на врху агенде институција. Колико сам упознат, тај суд ће се бавити разним злочинима које је наводно починила ОВК", објаснио је он.

Бивши припадник косовске обавјештајне службе ШИК Наим Мифтари каже да ће се специјални суд бавити готово искључиво ратним злочинима и то оним над Србима и припадницима осталих мањина.

"Специјални суд је међународни трибунал и бавиће се углавном злочинима над Србима и припадницима осталих мањина, те ће гонити неке локалне команданте, али и неке високорагниране команданте ОВК из Ораховца, Клечке, Приштине и јос неких других мјеста", објаснио је он.

Мифтари истовремено указује на то да потпредсједник Владе Косова, који се некада хвалио тиме да је командовао у ОВК, сада, када је дошао ред да се полажу рачуни, бјежи од одговорности.

Он истиче да се јасно зна да су те злочине починили управо људи који су били под командом Хашима Тачија и да за то постоје докази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана