Stigao prijedlog mandatara za sastav nove Vlade Srbije

Srna
Stigao prijedlog mandatara za sastav nove Vlade Srbije

Beograd - U Skupštinu Srbije stigao je prijedlog mandatara Ane Brnabić za sastav nove vlade koja će imati četiri potpredsjednika i 18 resora.

Funkciju prvog potpredsjednika vlade i ministra spoljnih poslova, prema ovom prijedlogu, nastaviće da obavlja Ivica Dačić, dok će potpredsjednici vlade biti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, te ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.


Na prijedlog Brnabićeve, svoje resore zadržaće ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar pravde Nela Kuburović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvjete Mladen Šarčević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, te ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine trebalo bi da bude Goran Trivan, a na čelu Ministarstva za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministar bez portfelja zadužena za evrointegacije, prenose beogradski mediji.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević, na prijedlog mandatara, rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Za funkciju ministra državne uprave i lokalne samouprave predložen je Branko Ružić, a za ministre bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Očekuje se da predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković za sutra zakaže sjednicu na kojoj će mandatar Ana Brnabić predstaviti svoj ekspoze i na kojoj će biti birana nova vlada.

Rok za izbor vlade je 30. juni u ponoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana