Стигао приједлог мандатара за састав нове Владе Србије

Срна
Стигао приједлог мандатара за састав нове Владе Србије

Београд - У Скупштину Србије стигао је приједлог мандатара Ане Брнабић за састав нове владе која ће имати четири потпредсједника и 18 ресора.

Функцију првог потпредсједника владе и министра спољних послова, према овом приједлогу, наставиће да обавља Ивица Дачић, док ће потпредсједници владе бити министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, те министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.


На приједлог Брнабићеве, своје ресоре задржаће министар финансија Душан Вујовић, министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар правде Нела Кубуровић, министар здравља Златибор Лончар, министар просвјете Младен Шарчевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, те министар културе и информисања Владан Вукосављевић и министар рударства и енергетике Александар Антић.

На челу новог Министарства за заштиту животне средине требало би да буде Горан Триван, а на челу Министарства за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је до сад била министар без портфеља задужена за евроинтегације, преносе београдски медији.

Министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић, на приједлог мандатара, ротираће се на министарским функцијама, па ће Вулин бити министар одбране, а Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

За функцију министра државне управе и локалне самоуправе предложен је Бранко Ружић, а за министре без портфеља Славица Ђукић Дејановић, Милан Кркобабић и Ненад Поповић.

Очекује се да предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић за сутра закаже сједницу на којој ће мандатар Ана Брнабић представити свој експозе и на којој ће бити бирана нова влада.

Рок за избор владе је 30. јуни у поноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана