Стефановић: Вучић прошао полиграф, Бранко је Саша

Танјуг
Стефановић: Вучић прошао полиграф, Бранко је Саша

Београд - Министар Небојша Стефановић је саопштио да је премијер Александар Вућић на сопствени захтјев саслушан и да је прошао полиграф.

Стефановић је навео и да се појавио нови доказ да је читава афера око премијера лажна и измонтирана.

Он је прецизирао да се премијер добровољно подвргао детектору лажи, како би одговорио на оптужбе које су изнијете у Куриру, а које га терете да је са својим братом Андрејем Вучићем и уредником Информера Драганом Вучићевићем и директором тог листа Дамиром Драгићем покушао да наговори бившег директора Курира Александра Корница да лажно оптужи власника Курира Александра Родића.

"Александар Вучић је добровољно одговарао на питања и на сва питања одговорио са не, а детектор лажи показао је да говори истину. Александар Вучић никада није срео Корница, није седео с њим било где, а понајмање у некој кафани", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду.

Стефановић је рекао да су због оптужби изнијетих у листу Курир Вучићу постављена слиједећа питања:

- Да ли је икада видео Александра Корница, бившег директора Курира?

- Да ли се икада са њим састао?

- Да ли му је нудио новац, функцију у странци или било шта друго за давање лажног исказа?

"На сва та питања премијер је одговорио са "не" и детектор лажи је показао да говори истину", рекао је Стефановић.

Он је оцјенио да је очигледно да су лажи имале за циљ да дестабилизују земљу, због чега ће бити спроведена истрага о томе ко је и са каквим циљем изнио такве информације.

Српско Тужилаштво је у међувремену поручило да ће, у сарадњи са другим државним органима, спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка.

Бивши директор "Курира" Александар Корниц отишао је у полицију на саслушање, а одбио је полиграф, изјавио је министар Стефановић.

"Бранко није Бранко"

Министар Стефановић је саопштио да се појавио нови доказ да је читава афера око премијера Александра Вучића лажна и измонтирана, преневши да се пријавила особа која је наведена као Бранко на видео снимку који је дневник „Курир" објавио на свом сајту, а која нема везе са читавим случајем.

"Дошли смо до нових сазнања. На видео клипу постављеном на сајту „Курира", који 'појашњава' наводе Александра Корница, наведено је да је особа за везу између њега и осталих, извесни Бранко. Тај Бранко, испоставило се, не постоји"", нагласио је он гостујући на ТВ Пинк-у.

Стефановић је рекао да се човјек са слике прије пола сата појавио у полицијској станици у Раковици.

"Ради се о Саши Обрадовићу, породичном човеку, који нема никакве везе са овим случајем и с било ким од поменутих људи", казао је он.

Министар је истакао да је Обрадовић дошао у полицијску станицу, јер не жели да буде довођен у везу са овом причом.

"Он нема везе ни са једном политичком странком, нити је упознао Корница или било кога друго, а и не зове се Бранко. То је породични човек који нема никакве везе са овом причом"", навео је Стефановић.

Он је подвукао да је ово крупан доказ да је читава прича фиктивна и измишљена, те да ће и ово бити предмет рада државних органа, јер се ради о злоупотреби.

"Ово је довољно као допунски доказ који показује како су озбиљно радили на припреми рушења премијера Вучића"", нагласио је Стефановић

Према његовим ријечима, ради се о компликованом случају, озбиљној лажи, превари и урушавању државних институција.

Редакција листа Курир саопштила је, поводом изјава министра полиције, да тај лист није "оптужио премијера Србије Александра Вучића за изнуду, већ је пренео наводе кривичне пријаве поднете против главног и одговорног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића и директора тога листа Дамира Драгића".

Стефановић је потврдио да је полиција ухапсила С.М. бившег припадника МУП-а србије, припадника барске криминалне групе, који је осам пута затечен на прилазу дому породице Вучић.

Стефановић је рекао да да ће бити максимално појачана безбједност премијера и свих државних функционера који би могли бити угрожени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана