Стефановић: Скандалозне тврдње да је полиција Србије била у Бањалуци

Танјуг
Стефановић: Скандалозне тврдње да је полиција Србије била у Бањалуци

Београд - Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, изјавио је да су више него скандалозне тврдње министра безбједности БиХ, Драгана Мектића, о наводном учешћу припадника српске полиције у полицијској интервенцији у Бањалуци у уторак.

Мектић је, наиме, раније рекао "да не искључује могућност да су у полицијској интервенцији у Бањалуци учествовали припадници Специјалне полиције из Србије".

"Поред чињенице да су и Министарство унутрашњих послова и председник Републике Србије у потпуности демантовали било какво учешће наших припадника у догађајима у БиХ, подсетићу да Мектић, као министар сигурности, има контролу и над граничном полицијом, тако да свакако може да зна и ко улази и ко излази из БиХ", рекао је Стефановић у изјави за Тањуг.

Он отуда овакво понашање Мектића оцјењује као потпуно недобронамјерно према Србији и грађанима Србије.

"Очигледно је да оваква изјава има за циљ стварање додатне нестабилности у региону и нарушавање односа између српског народа који живи у Србији и у Републици Српској. Као министар унутрашњих послова Републике Србије још једном у потпуности одбацујем тврдње да је било који припадник Министарства унутрашњих послова учествовао у догађајима у Бањалуци, јер се Србија не меша у унутрашње ствари других држава и ентитета", поручио је Стефановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана