Stefanović: Skandalozne izjave Izetbegovića u Novom Pazaru

Srna
Stefanović: Skandalozne izjave Izetbegovića u Novom Pazaru

Beograd - Član Predsjedništva Srpske napredne stranke /SNS/ Nebojša Stefanović ocijenio je skandaloznom izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je isto kada on dođe u Novi Pazar kao kada Aleksandar Vučić ode u Banjaluku ili Trebinje, te istakao da je takvim tvrdnjama Izetbegović najbrutalnije pogazio Ustav BiH i Ustav Srbije.

Stefanović je u saopštenju naveo da Izetbegović, istovremeno, pokušava da ukine pravo Republike Srpske, i to potpuno suprotno Ustavu BiH, i međunarodnom sporazumu kakav je Dejtonski sporazum.


Prema njegovim riječima, Izetbegović je, zapravo, negirao da postoji entitet Republike Srpske u BiH, koji ima svoja prava usklađena, kako sa Ustavom BiH, tako i sa Dejtonskim sporazumom.

"Ili je možda Bakir Izetbegović svojom izjavom želeo da nekim delovima Srbije da prava i status koji oni nemaju, ni po Ustavu, ni po međunarodnim zakonima, čime je na najgrublji način prekršio Ustav Srbije", naglasio je Stefanović.

Stefanović je ocijenio da je posebno skandalozno što se ovo dešava na 26. godišnjicu pokušaja Alije Izetbegovića, oca Bakira Izetbegovića, da svojim prisustvom osnivačkoj skupštini SDA Sandžaka faktički otpočne proces otcjepljenja tog dijela Srbije.

"Da ne govorim da je zlikovac Naser Orić jula 2008. godine oslobođen svih optužbi i gonjenja, iako postoje živi svedoci koji su svedočili o njegovim monstruoznim ubistvima srpskih žrtava", naveo je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana