Стефановић: Сједница Савјета за националну безбједност у наредних 48 часова

Срна
Стефановић: Сједница Савјета за националну безбједност у наредних 48 часова

Београд - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да очекује да предсједник Србије Александар Вучић сазове сједницу Савјета за националну безбједност у наредних 48 часова због изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће БиХ признати самопроглашено Косово.

Стефановић је за "Вечерње новости" рекао да ће то тијело размотрити даље кораке државе и однос према таквом потезу Изетбеговића.


"Волео бих да ово није тачно и да се ради о лошој интерпретацији Изетбеговићеве изјаве, јер нажалост, ако је истина, то је један од најтежих удараца које Србији може да нанесе једна суседна земља", рекао је Стефановић.

Он је оцијенио да такве најаве нису добре за ситуацију у региону и да то не може бити ни добронамјерно ни позитивно у односима Србије и БиХ.

"Не знам да ли Изетбеговић разуме колико компликује и усложњава ситуацију у региону. Не само односе између две земље, већ и између два народа. Поготово после свих позитивних сигнала, које су председник и Влада Србије пружили у БиХ, после свих позитивних ствари које смо учинили у међусобној сарадњи", рекао је Стефановић.

Изетбеговић је у интервјуу за "Дојче веле" рекао да је БиХ већ требало да призна Косово и да планира да то учини. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана