Stanković: Netačne spekulacije o ubijenoj pevačici

 Stanković: Netačne spekulacije o ubijenoj pevačici 26.09.2017 17:31 | Agencije

Beograd - Patolog Zoran Stanković, koji je obavio sudskomedicinsko vještačenje ubijene pevačice Jelene Marjanović, kaže da su medijski napisi o njegovom nalazu netačni.

Stanković je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da su se u medijima pojavile brojne spekulacije, proizvoljna tumačenja, netačnosti i nedoslijedna objašnjenja u vezi sa sudskomedicinskim i traseološkim vještačenjem okolnosti pod kojima je - kako i gdje nastupila smrt pjevačice Jelene Marjanović.

"U ime komisije veštaka, veštačenje sam predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 21. septembra. Nakon toga i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nisam komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje, zbog obaveza koje proističu iz Zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom", naveo je Stanković.

On je napomenuo da će na sva pitanja zainteresovanih lica u vezi sa vještačenjem, koje se u medijima naziva "supervještačenje", odgovoriti kada bude pozvan i kada za to dođe vrijeme, isključivo po odobrenju i pred nadležnim organima tužilaštva i pravosuđa.

Ti organi su, kako podsijeća Stanković, jedini ovlašćeni da utvrde istinu vezanu za smrt Jelene Marjanović, "a za svoj rad odgovaraju građanima Republike Srbije, u čije ime donose odluke, pored ostalog i za nasilno uzimanje tuđeg života".

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. u Borči, a nakon godinu i po, 15. septembra je uhapšen njen suprug Zoran pod sumnjom da je neposredni izvršilac ubistva.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica