Станковић: Нетачне спекулације о убијеној певачици

Агенције
Станковић: Нетачне спекулације о убијеној певачици

Београд - Патолог Зоран Станковић, који је обавио судскомедицинско вјештачење убијене певачице Јелене Марјановић, каже да су медијски написи о његовом налазу нетачни.

Станковић је у писаној изјави достављеној Танјугу рекао да су се у медијима појавиле бројне спекулације, произвољна тумачења, нетачности и недослиједна објашњења у вези са судскомедицинским и трасеолошким вјештачењем околности под којима је - како и гдје наступила смрт пјевачице Јелене Марјановић.

"У име комисије вештака, вештачење сам предао надлежном заменику тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду 21. септембра. Након тога и поред бројних молби заинтересованих лица, нисам коментарисао нити учинио доступним предато експертизно мишљење, због обавеза које проистичу из Закона и обухваћене су Хипократовом заклетвом", навео је Станковић.

Он је напоменуо да ће на сва питања заинтересованих лица у вези са вјештачењем, које се у медијима назива "супервјештачење", одговорити када буде позван и када за то дође вријеме, искључиво по одобрењу и пред надлежним органима тужилаштва и правосуђа.

Ти органи су, како подсијећа Станковић, једини овлашћени да утврде истину везану за смрт Јелене Марјановић, "а за свој рад одговарају грађанима Републике Србије, у чије име доносе одлуке, поред осталог и за насилно узимање туђег живота".

Јелена Марјановић убијена је 2. априла 2016. у Борчи, а након годину и по, 15. септембра је ухапшен њен супруг Зоран под сумњом да је непосредни извршилац убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана