Српска листа побиједила у све четири општине на сјеверу КиМ

Срна
Српска листа побиједила у све четири општине на сјеверу КиМ

Косовска Митровица - Кандидати Српске листе за градоначелнике на данашњим ванредним локалним изборима побиједили су у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије, освојивши већи број гласова уз већу излазност него на локалним изборима 2017. потврђено је Тањгу у тој политичкој организацији.

“Наши кандидати однели су убедљиву апсолутну победу у општиама Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Косовска Митровица, чиме је српски народ на севеу КиМ још јендом недвосмислено и скоро једногласно потврдио спремност да одлучно брани свој опстанак и политичка права на КиМ и органску везу са својом државом Србијом”, речено је вечерас у Срској листи.

Они оцјенују да је тако пропао позив на бојкот оних у Србији, који су хтели да сјевер Космета гурну у руке Албанаца.

Ђурић: Велика вест, наставићемо да се боримо

Ово је велика вијест, наставићемо да се боримо, изјавио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поводом побједе Српске листе на изборима за градоначелнике у четири општине на сјеверу Косова.

“Ово је пропаст и неуспех оних који су позивали на бојкот ових избора и пропаст настојања Приштине да, кандидујући Албанце у срединама где преко 90 одсто чине Срби, преузму контролу над севером”, рекао је Ђурић на конференцији за новинаре у Београду.

Вучић честитао србима изборну побједу

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Српској листи побједу на изборима за градоначелнике у четири општине на сјеверу Косова. “Нашу људи су показали огромну енергију и жељу да се боре за своју будућност и будућност своје деце. Честитам вам свима велику победу. Показали смо да ћемо заједнички да се боримо за решавање свих проблема и да се заједнички изборимо за интересе нашег народа”, поручио је Вучић у телефонском обраћању Србима окупљеним на Тргу Шумадија у Косовској Митровици.

Он је истакао да је ово најбоља потврда политике јединства и борбе за српске државне интересе, јавили су београдски медији.

“Ви сте они који чувају Косово и Метохију. Захвалан сам вам јер живите на Косову и Метохији и чувате наш народ од нестанка”, рекао је Вучић Србима који су се окупили да прославе изборну побједу.

Кандидати Српске листе за градоначелнике на данашњим ванредним локалним изборима побиједили су у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије, освојивши већи број гласова, уз већу излазност него на локалним изборима 2017. године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана