Srbija hoće drugu trasu, Turci obilaze dionicu T

Tanjug
Srbija hoće drugu trasu, Turci obilaze dionicu T

Beograd -- Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da je Srbija spremna da radi dionicu auto-puta Beograd-Sarajevo, od Požege do Kotromana u dužini od 61 kilometar.

Ona je istakla i da su u Kotromanu predstavnici našeg i turskog ministarstva saobraćaja, kako bi zajedno pogledali tu dionicu.

Ministarka je podsjetila da je bosanska strana zainteresovana da auto-put od Sarajeva do Beograda ide preko Bijeljine, ali da Srbija ne odustaje od dionice preko Kotromana.

Ministarka Mihajlović, koja je boravila u Sevojnu, izjavila je i da se tunel ispod Kadinjače neće raditi ove godine.

"Cela investicija, zajedno sa putem koji treba uraditi, koštaće prema prvim procenama više od 15 miliona evra. Prvo ćemo uraditi projektno-tehničku dokumentaciju, a nakon toga ćemo doneti dalje odluke”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je najavila da će se raditi rekonstrukcija 37 kilometara puta od Kratove stijene do Užica, novcem iz kredita Svjetske banke.
j
"Država Srbija zadužila se sa 400 miliona evra za rekonstrukciju 1.100 kilometara puteva na teritoriji cele Srbije. Ova deonica, koja će se raditi od Kratove stene do Užica, koštaće 862 miliona dinara. U ovoj godini biće zavšeno 80 odsto radova na svim putevima u Srbiji, a ostatak do marta naredne godine", izjavila je Mihajlovićeva.

Tokom posjete Sevojnu i razgovora sa rukovodstvom grada i ove gradske opštine, ministarka je najavila da će se u narednom periodu u Sevojnu raditi rekonstrukcija pet kilometara puta i zgrade željezničke stanice, graditi nadvožnjak preko magistralnog puta, značajan zbog bezbjednosti djece koja idu u školu, kao i magistralni cjevovod iz sredstava obezbjeđenih od zajma od 50 miliona evra, koji je Vlada Srbije uzela od Evropske investicione banke.

"Gradska opština Sevojno uradila je projektno-tehničku dokumentaciju, pa ćemo u drugoj polovini godine raspisati tender za izvođača radova na cevovodu", rekla je Mihalovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana