Србија хоће другу трасу, Турци обилазе дионицу Т

Танјуг
Србија хоће другу трасу, Турци обилазе дионицу Т

Београд -- Министарка саобраћаја Зорана Михајловић каже да је Србија спремна да ради дионицу ауто-пута Београд-Сарајево, од Пожеге до Котромана у дужини од 61 километар.

Она је истакла и да су у Котроману представници нашег и турског министарства саобраћаја, како би заједно погледали ту дионицу.

Министарка је подсјетила да је босанска страна заинтересована да ауто-пут од Сарајева до Београда иде преко Бијељине, али да Србија не одустаје од дионице преко Котромана.

Министарка Михајловић, која је боравила у Севојну, изјавила је и да се тунел испод Кадињаче неће радити ове године.

"Цела инвестиција, заједно са путем који треба урадити, коштаће према првим проценама више од 15 милиона евра. Прво ћемо урадити пројектно-техничку документацију, а након тога ћемо донети даље одлуке”, рекла је Михајловићева.

Она је најавила да ће се радити реконструкција 37 километара пута од Кратове стијене до Ужица, новцем из кредита Свјетске банке.
ј
"Држава Србија задужила се са 400 милиона евра за реконструкцију 1.100 километара путева на територији целе Србије. Ова деоница, која ће се радити од Кратове стене до Ужица, коштаће 862 милиона динара. У овој години биће завшено 80 одсто радова на свим путевима у Србији, а остатак до марта наредне године", изјавила је Михајловићева.

Током посјете Севојну и разговора са руководством града и ове градске општине, министарка је најавила да ће се у наредном периоду у Севојну радити реконструкција пет километара пута и зграде жељезничке станице, градити надвожњак преко магистралног пута, значајан због безбједности дјеце која иду у школу, као и магистрални цјевовод из средстава обезбјеђених од зајма од 50 милиона евра, који је Влада Србије узела од Европске инвестиционе банке.

"Градска општина Севојно урадила је пројектно-техничку документацију, па ћемо у другој половини године расписати тендер за извођача радова на цевоводу", рекла је Михаловићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана