Srbija: Smijenjeno 11 direktora

Srna
Srbija: Smijenjeno 11 direktora

Niš - Vlada Srbije je danas razriješila dužnosti direktore 11 javnih preduzeća u Srbiji.

Među smijenjenima su i direktori "Železnica Srbije", "Aerodroma Beograd", "Diposa", Državne lutrije Srbije, Dunav osiguranja, Direktorata civilnog vazduhoplovstva, te Agencije za bezbjednost saobraćaja.

Premijer Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je ovo početak promjena u javnom sektoru i da će na kraju procesa oko 70 odsto menadžmenta u tim preduzećima biti promijenjeno.

"Više neće biti partijskih prćija. Vršioci dužnosti biće izabrani isključivo javnim konkursom. Većina smenjenih direktora članovi su Srpske napredne stranke i ja se time ponosim", rekao je Vučić, koji je i lider SNS-a.

On je istakao da je Vlada ušla u radikalne reforme, koje su kao pozitivne prepoznate u EU i Savjetu Evrope, i dodao da je spremna da ih zbog opšteg dobra dosljedno sprovede.

"Mi radimo pod strašnim pritiskom. Dobro je da radimo pod pritiskom. Veliki sportski kolektivi mogu da postignu vrhunske rezultate samo pod pritiskom", rekao je Vučić poslije sjednice Vlade, koja je danas održana u Nišu.

On je najavio da će u nedjelju, 3. avgusta, javnosti predstaviti učinke rada Vlade Srbije u prvih 100 dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana