Snažna podrška Jeremiću kao kandidatu za Generalnog sekretara UN

Srna
Snažna podrška Jeremiću kao kandidatu za Generalnog sekretara UN

Beograd - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će učiniti sve da kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić pobijedi, jer on najbolje poznaje strukturu UN i ostvario je dosta kontakata.

Nikolić je dodao da će se na svoj način uključiti u podršku Jeremiću, zato što postoje države sa čijim predsjednicima komunicira, a gdje Jeremić nema dovoljno kontakata.


Što se tiče njegovog rada na mjestu predsjednika Srbije i kritika koje mu upućuju pojedini mediji i dio javnosti, Nikolić je rekao da su njegovi postupci patriotski motivisani i da, prije svega, zastupa interes Srbije.

On je rekao da se trudi da nikako ne dovede Vladu Srbije u situaciju iz koje bi morala da se "izvlači", zato što bi neki njegov potez bio suprotstavljen toj vladi.

Nikolić je rekao da on svoje predsjedničke obaveze ispunjava marljivo i predano, ali da o tome javnost malo zna, jer se uglavnom "priča vrti oko tabloidnih izmišljotina".

On je rekao da nijednim svojim potezom nije ugrozio ni najsitniji interes Srbije, nego je, naprotiv, obnovio stara i sklopio nova prijateljstva, što je bilo nezamislivo prije njegovog mandata.

Nikolić je ocijenio da u državi ne smije da postoji jaka ličnost od čije će strukture zavisiti kako će se voditi država.

On je naveo da nijedna država i nijedan narod ne smiju da dozvole da je značaj neke funkcije u srazmjeri sa moći političke ličnosti, jer bi to značilo diktaturu.

Nikolić je dodao da će imati čime da se pohvali kada mu istekne mandat, ali požalio da ga mediji u Srbiji ne prate na korektan način i da ga napada "pripejd novinarstvo". "Ko ubaci dopunu, taj dobije članak o meni", rekao je Nikolić za "Politiku".

On je rekao da se zna kada će u Srbiju doći kineski predsjednik Si Đinping i da neće proći ni mjesec dana do njegove posjete, ali da je kineska strana zamolila da se iz bezbjednosnih razloga ne objavljuje datum.

"Nije svejedno ugostiti predsednika Kine u Srbiji, koja je prva država na njegovoj turneji, kao znak izuzetne ljubavi, pažnje i poštovanja. Mi ćemo imati mnogo aktivnosti sa njim na otvorenom prostoru", dodao je Nikolić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana