Шест верзија убиства звијезде Гранда

Блиц
Шест верзија убиства звијезде Гранда

Београд - Четири недјеље полицијске истраге убиства пјевачице Јелене Крсмановић изњедриле су мало конкретних доказа, али зато најмање шест потенцијалних сценарија бруталног усмрћивања ове младе жене.

Ниједан од поменутих сценарија, међутим, није довољно поткрепљен свједочењима и форензичким налазима да би постао база неке будуће оптужнице. Више тужилаштво је зато на мукама: с једне стране, притиснуто је од јавности да "роди" сувислу оптужницу и нареди хапшење, док је с друге стране свијесно да ако истрага не буде темељна, а оптужница јасна - убица вјероватно никада неће добити заслужену казну.

У међувремену, јавност је остављена да спекулише о мотиву и начину на који је изведено убиство. Из тих спекулација и наговијештаја извире поменутих шест сценарија. Листа верзија монструозног убиства могла би бити и дужа, али ових шест најбоље су се "примиле" у јавном мнијењу.

Убица је муж Зоран

Нема ту много мудрости: у оваквим случајевима, иницијална сумња увијек пада на најближе сроднике, па је први на мети био Јеленин супруг Зоран Марјановић. Зоран је пријавио Јеленин нестанак, и сам је ишао у потрагу за супругом са полицијом и мјештанима Борче. По налажењу Јелениног тијела у каналу у близини насипа у Црвенки, Марјановић је приведен на саслушање.

У полицији је детаљно испричао како су протекли посљедњих 24 сата живота његове бивше супруге. Затим је, омамљен седативима и у дубоком емотивном растројству, био подвргнут полиграфском испитивању.

Прошао је тест и први, али и други пут, када је тестиран у прибраном стању, без утицаја седатива. Из полиције је пуштен након 48 сати задржавања.

Убица је човјек са штапом

Паралелно са испитивањем Марјановића, полиција је прикупљала форензичке доказе. Једна од првих конкретних информација о убиству била је она која је говорила да је Јелена усмрћена ударцима дрвеним штапом.

И Зоран је у полицији дао исказ у ком је рекао да је извјесног човјека са штапом видио на насипу кобног дана, да се са њим мимоишао док је панично тражио супругу. Ова верзија је, међутим, релативно брзо одбачена, а "Блиц"је успио и да пронађе мистериозног човјека са штапом: у питању је Канис Веселиновић (64), становник Црвенке, који је за наш лист рекао да није видио ништа сумњиво на насипу тог 2. априла. Он је потврдио и да је прошао полиграфско тестирање.

Убица је манијак са Фејсбука

Након пуштања Зорана из полиције, пажња се окреће ка анонимном извршиоцу, а инспектори и јавност помишљају да би убица могао бити неки од љубоморних обожавалаца Јелениног лика и дјела.

Ова претпоставка је основана, с обзиром да је Крсмановићева била позната у естрадним круговима као "Звезда Гранда". И њен супруг је полицији и медијима рекао да је на њеном Фејсбук профилу с времена на вријеме затицала изјаве љубави, љубоморне испаде, можда и неке назнаке прогањања. Јелену то, међутим, није бринуло, јер је схватала терет "селебрити" статуса.

Убица је свекрвин клијент

Увјерени да је убица на неки начин повезан са породицом Марјановић, инспектори су наставили да "чешљају" најближе Јеленине сроднике. На ред је, недавно, стигла и Зоранова мајка, односно Јеленина свекрва Зорица.

Зорица је, иначе, побуђивала велику пажњу јавности од самог почетка истраге, прије свега због свог бизарног "видовњачког" занимања. Видовита Зорица је на концу приведена и у полицију на испитивање, гдје је негирала учешће у убиству и, као и сви остали, прошла полиграфско тестирање.

Она је објаснила да своје клијенте лијечи биоенергијом, као и да је ту способност стекла након изласка из коме. Полиција је затим посумњала да је неки од њених клијената можда усмртио Јелену, али није познато докле је стигао овај крак истраге.

Убици је помогао чамџија

До данас није јасно како је могуће да је Јеленин убица монструозни злочин извршио усред бијела дана, на насипу који се никако не може назвати скривеним. Како је до мјеста злочина стигао, како је са њега побјегао, како је транспортовао тијело? У једном тренутку, полиција је истраживала могућност да је егзекутор имао помоћ током прикривања злочина и бјекства, за које је, можда, искористио и неког чамџију, који га је пребацио на другу обалу Дунава, далеко од мјеста злочина.

Због могућности да је убица побјегао воденим путем, полиција испитује све станаре оближњег викенд-насеља. Инспекторе интересује да ли су те суботе, 2. априла по подне и предвече видјели неког ко није из њиховог окружења да се довезао или одвезао чамцем. И да ли су уопште тога дана примјетили нешто неуобичајено.

Убица је Зоранов непријатељ

Инспектори који раде на случају и даље су убијеђени да је Зоран Марјановић крије неке информације битне за расвјетљавање злочина.

Ако га сам није починио, да ли је могуће да Јеленин муж сумња на неког пословног сарадника? Зоран је композитор, и на естрадној сцени Србије познат је као особа која је направила неколико музичких хитова. Да ли је могуће да је неки незадовољни клијент, дужник или човјек ком је Зоран дуговао - монструм који је пресудио Јелени?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана