Šešelj zapalio zastavu Hrvatske

B92
Šešelj zapalio zastavu Hrvatske

Beograd - Lider SRS Vojislav Šešelj zapalio je zastavu Hrvatske ispred Palate pravde u Beogradu, gdje treba da bude nastavljeno suđenje zamjeniku predsjednika SRS Nemanji Šaroviću.

Ispred Palate pravde su se okupile pristalice SRS, kojima je Šešelj održao govor, a prisutne su i veoma jake policijske snage.

Šaroviću se sudi zbog toga što je na stranačkom skupu zapalio zastave NATO, EU, Kosova i SAD, a danas bi trebalo da svjedoči predsjednik SRS Vojislav Šešelj.

Suđenje treba da počne u 13.30, prenosi B92.

Šešelj: Do aviona me samo mogu odneti  

 Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj poručio je danas da se neće dobrovoljno predati u Hag i da ga srpske vlasti na Aerodrom "Nikola Tesla", odakle bi avionom trebalo  da otputuje u Holandiju, mogu samo odnijeti na ramenima, javila je Srna.

On je na protestnom skupu SRS-a ispred Palate pravde u Beogradu, istakao da odluka Žalbenog vijeća haškog tribunala, koju je danas zvanično i dobio prevedenu na srpski jezik, neće ništa promijeniti u njegovom ponašanju i da će se ponašati kao i do sada i govoriti ono što misli.

Šešelj je ocijenio da se vlast obradovala  zbog najnovije odluke Haga, ali da je na mukama kako da je provede.

"Jeste li vi negdje vidjeli neko miroljubivo hapšenje. Neka me hapse, ali ja neću da sarađujem", rekao je Šešelj.

On je naveo da će možda već sutra stići odluka i Pretresnog vijeća Haškog tribunala, ali da će on svoju reakciju na to dati na zvaničnoj konferenciji za novinare SRS u 12.00 časova. 

"Ne predajem se i gotovo. Nisam se ni prošli put predavao, nego sam kupio avionsku kartu i otputovao u Hag", rekao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana