Шешељ купио кућу у Хртковцима, одакле ће спремати жалбу на пресуду

Срна
Шешељ купио кућу у Хртковцима, одакле ће спремати жалбу на пресуду

Београд - Лидер Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ саопштио је да је купио кућу у Хртковцима, гдје намјерава да у наредних четири до пет година спрема дефинитиван обрачун са Хашким трибуналом, који га је осудио на 10 година затвора због прогона Хрвата у овом војвођанском мјесту.

Шешељ је на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије рекао да ће у овој кући бити смјештен мјесни одбор СРС-а, као и главна канцеларија његовог Комитета за одбрану, те најавио да ће буквално из сваке куће у Хртковцима извести по једног свједока.


“Зашто сам купио кућу у Хртковцима. Па то је леп крај, милина једна, идем тамо где ме људи воле и свако зна. Народ ме са одушевљењем дочекао. Треба ми за одмор, рад, писање, ту ћу да спремам дефинитивни обрачун против Хашког трибунала”, каже Шешељ.

Он је навео да је обавијестио Хаг да ће тражити жалбу у трећем степену на другостепену пресуду, којом је осуђен за Хртковце, као и да је тражио рок за подношење захтјева за улагање жалбе у трећем степену.

Шешељ је напоменуо да суд мора да донесе рјешење и по англосаксонском и по континенталном праву и да му омогући трећи степен као једини правни лијек.

“Ако одбију, имам право на ванредни правни лек до краја живота, пошто сам одлучио да живим још најмање 20 година. Онда ћу темељито припремати правни лек”, рекао је Шешељ.

Подсјетивши да у првом степену поступка није изводио доказе, ни свједоке, Шешељ је истакао да ће то урадити у трећем степену и да ће сада буквално из сваке куће у Хртковцима извести по једног свједока, односно Србе из Хрватске који су се ту доселили, али и Хрвате из тог мјеста који су одселили у Хрватску.

“Позваћу за сведоке Србе из Хрватске који су ту доселили да кажу шта су све оставили, шта су заменом добили. Позваћу све Хрвате да дају изјаве да ли су имали непријатности 90-их и могу ли их везивати за мој говор у Хртковцима /за који је осуђен у Хагу/”, рекао је Шешељ.

Он је додао да ће, у случају да неко одбија да свједочи, тражити од суда у Хагу да изда налог да свједоче.

“Нико ми неће избећи суђење, суд ће да их натера по претњом казне да сведоче. Само ћу тражити да говоре истину, а ко не буде...знате шта се дешавало са лажним сведоцима у Хагу. Ниједан лажни сведок ми није остао нерашчупан, ниједно лажно сведочење нерасцепано, ниједан фалсификовани документ није остао, а да нисам успео да докажем да је лажан”, навео је Шешељ.

Он је додао да је кућу купио посредством рачуна свог сина Михајла, који је отворен у Руми, пошто је у Комерцијалној банци у Београду имао проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана