Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji

Agencije
Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji

Beograd - Kandidat SRS za predsjednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsjednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsjednika države pokušao da ubijedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Bjelorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira", kazao je Šešelj.

On je ocijenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne smije da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima.

Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocijenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

"Zato i pokušavam da ih pobedim iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da cijeni predsjedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana