Шешељ: Позвао бих Русе да успоставе базе у Србији

Шешељ: Позвао бих Русе да успоставе базе у Србији 20.03.2017 21:01 | Агенције

Београд - Кандидат СРС за предсједника Србије Војислав Шешељ изјавио је да би као предсједник државе позвао Русију да успостави војне базе у Србији.

Гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), лидер радикала је казао да би са функције предсједника државе покушао да убиједи владу да Србија треба да приступи Организацији Уговора о колективној безбједности (ОДКБ) чије су чланице, поред Русије, и Бјелорусија, Казахстан, Таџикистан, Киргистан и Јерменија.

"По мојим сазнањима, Русија је веома заинтересована за наше чланство у ОДКБ. Било би добро да Русија успостави базе у Србији с радарским системима и системима (противваздушне одбране) С-300 и С-400, јер ће тако смањити и наше трошкове опремања војске а много тога би добили и бесплатно, па би онда могли да подигнемо животни стандард војника и официра", казао је Шешељ.

Он је оцијенио и да се за актуелни режим у Србији не може рећи да је "антируски" као и да Москва не смије да квари односе са премијером Александром Вучићем, ако он има шансе за побједу на предстојећим предсједничким изборима.

Говорећи о противкандидатима на изборима 2. априла, Шешељ је оцијенио да су му Вук Јеремић и Саша Јанковић "највећи ривали у првом кругу".

"Зато и покушавам да их победим износећи компромитујуће материјале о њима. Јанковића компромитује убиство које се догодило у његовом стану и то његовим пиштољем, мада не могу кажем да је било намерно. Јеремић и Борис Тадић су у најмању руку заташкавали убиство двојице гардиста 2004. године", казао је Шешељ.

Он је додао и да цијени предсједничке кандидате Милана Стаматовића, Александра Поповића и Милана Паровића, наводећи да нема сазнања да су се икада компромитовали.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица