Šešelj: Odreći se članstva u EU

Srna
Šešelj: Odreći se članstva u EU

Beograd - Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj rekao je da Grčka, Srbija, Bugarska i Rumunija treba da se odreknu članstva u EU i da se preorijentišu na integraciju sa Rusijom.

"Nadamo se da će doći do buđenja nacionalne svesti i u bratskoj Bugarskoj. Kako bi se dodvorila Amerikancima i vodećim silama EU, sadašnja bugarska vlada odustala je od velikih projekata sa Rusijom i na taj način se odrekla 12 milijardi evra", naveo je Šešelj na konferenciji za novinare. 

On očekuje da će nova grčka Vlada na čelu sa Aleksisom Ciprasom uvesti moratorijum na otplatu dugova i da bi taj primjer mogle da slijede Portugalija, Španija i Italija. 

Šešelj je ocijenio da pobjeda Ciprasa na parlamentarnim izborima u Grčkoj otvara novu nadu na prostoru cijele Evrope i zadaje još jedan udarac EU, čiji je kraj sve izvjesniji.

"Mi smo stranka nacionalistička, stranka koja se bori za socijalnu pravdu i koja se bori protiv globalizma. Tu smo na podudarnoj liniji sa Sirizom, sa strankom, pre svega, grčkih patriota koji žele dobro svome narodu i koji se suprotstavljaju globalizmu, hegemoniji i dominaciji vodećih sila EU u svojoj zemlji", rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da se što prije mora preispitati rad vojnih službi bezbjednosti Srbije, pogotovo Vojno-bezbjednosne agencije /VBA/, dodajući da je on jedini koji može da ugrozi aktuelnu vlast u Srbiji.

Komentarišući izjavu zaštitnika građana Saše Jankovića da je VBA prikupljala podatke o organizovanju mitinga radikala, Šešelj je rekao da se VBA nikada nije držala zakona i da je prisluškivala političke stranke i ranije iako joj je to zabranjeno, prenijeli su beogradski mediji.

"Za ovaj detalj nisam znao dok se Janković juče nije obratio skupštinskom Odboru za kontrolu službi bezbednosti. Ali znam od ranije koliko su se te službe bavile SRS, opozicionim partijama, čak i partijama na vlasti", rekao je Šešelj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana