Шешељ: Одрећи се чланства у ЕУ

Срна
Шешељ: Одрећи се чланства у ЕУ

Београд - Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ рекао је да Грчка, Србија, Бугарска и Румунија треба да се одрекну чланства у ЕУ и да се преоријентишу на интеграцију са Русијом.

"Надамо се да ће доћи до буђења националне свести и у братској Бугарској. Како би се додворила Американцима и водећим силама ЕУ, садашња бугарска влада одустала је од великих пројеката са Русијом и на тај начин се одрекла 12 милијарди евра", навео је Шешељ на конференцији за новинаре. 

Он очекује да ће нова грчка Влада на челу са Алексисом Ципрасом увести мораторијум на отплату дугова и да би тај примјер могле да слиједе Португалија, Шпанија и Италија. 

Шешељ је оцијенио да побједа Ципраса на парламентарним изборима у Грчкој отвара нову наду на простору цијеле Европе и задаје још један ударац ЕУ, чији је крај све извјеснији.

"Ми смо странка националистичка, странка која се бори за социјалну правду и која се бори против глобализма. Ту смо на подударној линији са Сиризом, са странком, пре свега, грчких патриота који желе добро своме народу и који се супротстављају глобализму, хегемонији и доминацији водећих сила ЕУ у својој земљи", рекао је Шешељ.

Шешељ каже да се што прије мора преиспитати рад војних служби безбједности Србије, поготово Војно-безбједносне агенције /ВБА/, додајући да је он једини који може да угрози актуелну власт у Србији.

Коментаришући изјаву заштитника грађана Саше Јанковића да је ВБА прикупљала податке о организовању митинга радикала, Шешељ је рекао да се ВБА никада није држала закона и да је прислушкивала политичке странке и раније иако јој је то забрањено, пренијели су београдски медији.

"За овај детаљ нисам знао док се Јанковић јуче није обратио скупштинском Одбору за контролу служби безбедности. Али знам од раније колико су се те службе бавиле СРС, опозиционим партијама, чак и партијама на власти", рекао је Шешељ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана