Шешељ: Не бежим, не предајем се

Танјуг
Шешељ: Не бежим, не предајем се

Бор - Лидер СРС Војислав Шешељ очекује да му у сриједу буде достављена одлука о повратку у Хашки трибунал и поновио да неће да бјежи, нити да се добровољно преда.

Према његовим ријечима, одлуку из Хага још није примио, јер су жељели да му је уруче на енглеском језику, а он је тражио да се преведе на српски.

"Очекујем да ми одлуку доставе у среду до један. Не намеравам да се кријем, нити да бежим. Од када сам постао дисидент, навикао сам на хапшења, то није ништа ново за мене. То ми је природно стање, неприродно ми је када ме не хапсе. Ја сам још када сам стигао из Хага рекао да добровољно нећу да се вратим у Схевенинген. Остајем при томе и мене њихова одлука не занима", рекао је Шешељ.

Шта ће даље да се дешава, према његовим ријечима, "питање је за актуелну власт, Томислава Николића и Александра Вучића".

"Они су сада у ситуацији да о томе одлучују. Одлука у Хагу је донета на њихово инсистирање, како им на предстојећим изборима не би представљали велику претњу", рекао је Шешељ, који је био у посјети Бору и општинском одбору те странке.

Према његовим тврдњама, политички рејтинг СРС стално расте, тренутно су друга странка у Србији, а циљ посјете градовима је јачање локалних одбора, враћање и привлачење нових чланова који нису задовољни садашњим стањем у Србији.

Званични Београд коментарише одлуку Хашког трибунала о Војсилаву Шешељу као покушај дестабилизације Србије, а неки и као "директан покушај рушења премијера".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана