Шешељ: Могу да ме ухапсе у Хрватској, али баш ме брига

Танјуг
Шешељ: Могу да ме ухапсе у Хрватској, али баш ме брига

Београд - Лидер радикала Војислав Шешељ изјавио је да постоји могућност да га ухапсе у Хрватској, али да га "баш брига".

Он је додао да је у Хагу доказано да нема његове кривице за злочине у Хрватској за које је био оптужен.

"Да ме ухапсе, држе бескрајно, спремају суђење против мене које никад неће почети, све је то могуће, али шта то мене брига. Ко ту губи? Губи Хрватска назови држава, а не ја", рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Упитан да ли можда постоји оптужница против њега у Хрватској, Шешељ је рекао да је постојала колективна оптужница на којој су се, поред њега, нашли генерали Вељко Кадијевић, Благоје Аџић, Александар Васиљевић...

Али то је оптужница, како је рекао, за све за шта му је суђено и у Хагу, а ријеч је о двије локације, у Источној Славонији - Вуковару и Овчари и о Западној Славонији.

"Западна Славонија је отпала, Тужилаштво је још у току процеса одустало, остали су Вуковар и Овчара, као главна. Дакле не постоји могућност да ми суде за то, а у Хагу се доказало да немам кривицу, 12 година су тражили уз велику хрватску помоћ, али нису нашли ништа", рекао је Шешељ.

Говорећи о Бранимиру Главашу, Шешељ је рекао да има доста доказа о Главашевим кривичним дјелима, као и многим другима.

"Али за мене нема. Ма колико би они волели да има. Ма колико би неки овде у Беоргаду волели да их има. Али нема", рекао је Шешељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана